TAMPEREELTA TULEVAN PERSONAL TRAINERIN VINKKEJÄ ILMANLAADUN HUOMIOINTIIN


Personal trainer Tampere
Ihminen on kokonaisuus: muun muassa ruoka, nestetasapaino, uni, aktiivisuustaso, lepo ja sosiaaliset ja psyykkiset tekijät vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Ihminen selviää kuitenkin elossa ilman ravintoa, liikuntaa tai vettä yhden päivän ajan. On olemassa yksi asia, jota ilman ei voi elää päivääkään. Tätä elämän edellytystä myös korostetaan hyvinvoinnin merkityksessä liian vähän. Se on myös helppoa toimintaa, jonka rauhoittaminen on tärkeää varsinkin distressin iskiessä ja illalla. Hengittäminen.

 Ei ole aivan sama, millaista ilmaa hengittää. Elämme usein kemikaalein puhdistetuissa ympäristöissä, joista on kadotettu sisäilman monimuotoisuus siivouksessa imuroimisen ja myrkkyjen avulla. Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin johtaja Kimmo Saarisen mukaan imuroimisesta on tehty tutkimuksia, joissa imuroinnin on todettu vähentävän elävää monimuotoisuutta sisätiloista. Hän suositteleekin siivoukseen ilmanlaadun parantamiseksi harjaa tai moppia imurin sijaan. Pieni määrä pölyä ei ole pahasta, mutta ruokapöydän pinnalta sormeen tarttuva harmaa vauhtiraita voi kuitenkin kertoa siivouksen tarpeesta.

Välillä on hyvä rauhoittaa mahdollisesti stressaava elämä ja ottaa muutama syvempi henkäys. Muun muassa National Institutes of Healthin sivuilta löytämäni tutkimus kertoo joogahengityksen vähentävän kehossa tulehdusta aiheuttavien interleukiinien määrää. Totuus perustuu aina monen tutkimuksen todistamaan tieteelliseen faktaan, joten yksi tutkimus ei kerro koko totuutta. Oma kokemus harvoin kuitenkaan valehtelee! (Onko plasebo lumelääkettä, jos se toimii? 🤔) Muutama syvähengitys rentouttaa, jos itselleen antaa luvan päästää irti – eikä tarvita tutkimusta tätä asiaa vahvistamaan.

Personal trainer Tampere
Monelle ei varmaan ole ylläri, että kaikki viherkasvit puhdistavat sisäilmaa ja lisäävät sen happipitoisuutta. 
Jotkin kasvit voivat olla allergisoivia, mutta suurin osa kasveista vain edistää terveyttä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin!😚

🌲🌳🌴🌵🍀🌱🌿☘️🍃