"JOS ET LAIHDUTA, ET KOSKAAN SAA POIKAYSTÄVÄÄ"

En ole aina ollut laiha, lihaksikas tai itsevarma. Minulle on sanottu ala-asteiässä, että jos en laihduta, en koskaan saa itselleni poikaystävää. Blogiini on kommentoitu "hyi vittu" ja kirjoitustapaani on arvosteltu. En enää välitä samantyyppisistä kommenteista, mutta lapsena ne iskivät ihon alle. Nykyään naureskelen negatiivisille kommenteille, koska tiedän, että kommentoiva ihminen pyrkii pönkittämään omaa itseluottamustaan alentamalla toisten asemaa. Voi myös olla, että hän ei itse voi hyvin ja purkaa pahaa oloaan muihin, eikä se tietenkään ole naureskelun aihe. Tällainen ihminen tarvitsisi rakkautta jostakin muualta, että hänen ei tarvitsisi hankkia mielihyväänsä muiden arvostelemisesta. On myös surullista, jos kommentoija pitää uhriaan niin täydellisenä, että tämän on pakko keksiä joitakin virheitä tästä ja tuotava ne esille esimerkiksi somessa. Kateus on turhaa! Kaikkien pitäisi rakastaa itseään, eikä kenenkään tulisi puhua pahaa toisista.

Miten epävarmasta nuoresta sitten kasvaa itsevarma aikuinen? Muistan hetken yläasteajoilta, jolloin saavuin kouluun uusi hieno takki päälläni. Kuulin kuitenkin tyttöporukan nauravan jollekin jutulle, ja yksi tytöistä katsahti minuun naurun lomassa. Sen jälkeen en sitä takkia päälleni pistänyt. Niin epävarma tuolloin olin. Nykyään voin kulkea missä tahansa ilman meikkiä ja rupuvaatteissa, koska minua eivät kiinnosta muiden ihmisten mielipiteet. Voin pukea päälleni vaikka höyhenpuvun, jos siltä tuntuu. Itseluottamukseni on kasvanut iän myötä, mutta suurimmat tekijät sen vahvistumiseen ovat olleet harrastuksissa onnistumiset ja työssä kehittyminen. Vastuu tuo myös itseluottamusta, ja Tamperelaisessa olen saanut kasvaa todella aikuiseksi, kun minua ei olla pidetty pikkutyttönä vaan tasavertaisena työtoverina. Arvostan sitä suuresti.
personal trainer tampere

Lapsena minulla oli ylipainoa, koska söin aivan liikaa. Rakastin jo tuolloin sekä syömistä että liikkumista. Menoa ja meininkiä on riittänyt, ja olen muun muassa murtanut molemmat ranteet samaan aikaan! 😁 Olen ollut jo vuosia sitten myös stylish muija, kuten näkyy. 😉

personal trainer tampere
Yksi syy itsensä hyväksymisen helppouteen on ollut armollisempi suhtautuminen minää kohtaan. Aikaisemmin jotenkin tuntui, että jos en suoriudu kaikesta täydellisesti tai vähintään tavoitteeksi asettamallani tasolla, olen riittämätön. Tämä tunne vahvistui sekä työttömyys- että työllisyysaikana. Olen ihminen, joka tylsistyy nopeasti, joten kaipaan jokaiseen päivään jotakin tekemistä. Tämän vuoksi jokin tekeminen, esimerkiksi työ, on minulle hyvinvoinnin elinehto. Työttömänä tunsin itseni yhteiskunnan hylkiöksi, joka ei ole tarpeeksi hyvä tai riittävä. Tilanne muuttui vuoden 2016 tammikuussa, kun aloitin työkokeilun Tamperelaisessa. Sain vastuuta ja mahdollisuuden täyttää päiväni unelmaduunilla. Jatkoin työkokeilussa kesäkuuhun, ja siitä lähtien olin työsuhteessa samaisessa lehdessä maaliskuun 2017 loppuun. Tuona aikana minulla ei ollut lomia, ja välillä jaksamattomuus aiheutti minulle riittämättömyyden tunteita. Oli pakko vain jaksaa, vaikka mieli kaipasi lepoa. 
personal trainer tampere
Yhteiskunta vaatii ihmiseltä nykyään paljon. Aina pitäisi olla tavoitettavissa, tuottamassa upeaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja näyttämässä muille, kuinka nauttii elämästä. Oma nautinto voi unohtua kokonaan kaiken hektisyyden keskellä, ja ihminen saattaa huomata itsessään apeutta, kun oma ulkonäkö, suorituskyky ja onnellisuustaso eivät näytäkään yhtä upeilta kuin naapurin. 
Ihmisen olisi välillä vain hyvä kuunnella omaa kehoa, sen tuntemuksia ja olla välittämättä mistään muusta. Itseään ei tule verrata muihin, koska jokaisella on erilaiset lähtökohdat elämään. 
personal trainer tampere
Itsetunnon kohottamiseksi voi sanoa itselleen joka aamu peilin edessä "Olen kaunis", hymyillä ja etsiä positiivisia piirteitä omasta peilikuvasta. Joka ilta voi kirjata ylös myös kolme asiaa, joissa on onnistunut päivän aikana. Positiivinen, realistinen ja rento suhtautuminen itseä kohtaan vie kohti päämäärää, jossa oikeasti kokee itsensä sisäisesti ja ulkoisesti kauniiksi, tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja voi olla oikeasti onnellinen.