PERSONAL TRAINERIN AJATUKSIA – KOKEILEN, EN EPÄONNISTU

Mitä on epäonnistuminen? Minulle se ei tarkoita mitään, koska sitä ei ole minulle olemassa. 
Minä en epäonnistu, minä kokeilen.

Personal trainer Tampere
Tarkoitukseni oli otattaa sporttisia kuvia luonnossa, mutta pieleen meni: ulkona oli aivan liian kylmä urheilullisten vetimien kanssa poseeraamiseen tuulisessa säässä, joten päädyin pitämään takkini päällä ja olemaan oma outo itseni kameran edessä. 


Aina ei voi onnistua, mutta tässäkään tilanteessa en koe epäonnistuneeni. Epäonnistuminen ei kuulu sanavarastooni, koska esimerkiksi uusien toimintatapojen luomisessa tai asioiden omaksumisessa astutaan alueelle, jossa ei olla ennen oltu. Kyseessä on siis kokeilu, jota ei voi leimata negatiivissävyitteisellä sanalla heti ensimmäisen vastoinkäymisen iskiessä vasten kasvoja.
Kokeiltavana olevaa asiaa ei tarvitse luokitella onnistuneeksi tai epäonnistuneeksi, vaan sen voi nimetä neutraalisti vain kokeiluksi, jonka voi riittävän pitkän testijakson jälkeen ottaa mukaan elämään tai jättää pois. 


Personal trainer Tampere
Kukaan ei epäonnistu, jos asenne on positiivinen. Aina voi etsiä positiivisia puolia tilanteesta kuin tilanteesta. Edes ojan pohjalla maatessa ei tulisi miettiä epäonnistuneensa. Asenne ratkaisee, vaikka se onkin klisee. Positiivisen ajattelun voima on kuitenkin suurempi kuin ihminen itse edes ymmärtää. When you say it's going to be bad it's going to be bad, you know?

Kuvaussession pieleen menemisessä on positiivista se, että sain ainakin kirjoitettua syvällisempiä ajatuksia ihmisten ilmoille julkaistavaksi kuin olisin ehkä pelkkien sporttikuvien myötä kirjoittanut. There's always a bright side, vaikka kuinka vähäpätöisestä asiasta – kuten kuvien ottamisesta – olisi kyse. 
Personal trainer Tampere
Suunnitellut asiat eivät aina toteudu, mutta tuolloin saa ainakin kehittää ajattelutapaansa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa suunnitelmani menivät monta kertaa mönkään, ja luoville ideoille tuli tarvetta. Tarkoitukseni oli parikin kertaa kävellä ilman navigointilaitteita tiettyyn kohteeseen, mutta en löytänytkään perille ilman verkkoyhteyden mahdollistamia palveluja. Ensimmäisellä eksymiskerralla etsin kohdetta niin kauan kuin se löytyi, ja matkaa tuli tarvottua monta tuntia enemmän kuin olin alun perin ajatellut. Toisella kerralla kävelin pari tuntia pyörien ympyrää Losin kuumilla kujilla, kunnes käppäilin läheiselle autokorjaamolle, pyysin verkkoyhteyttä hetkeksi käyttöön ja tilasin Uberin. Suunnitelmien ei aina tarvitse toteutua täydellisesti, mutta jokaisesta hetkestä voi silti yrittää nauttia – jos siihen on vain itse halukas.