LUULETKO ELÄVÄSI ARVOJESI MUKAAN? – NÄIN VOIT ELÄÄ TERVEELLISEMMIN!

TÄRKEINTÄ ELÄMÄSSÄ TERVEYS, ULKONÄKÖ, SISÄINEN KAUNEUS, RAHA, LÄHEISET VAI HYVÄ OLO?
Mikä on juuri sinulle elämässäsi kaikkein tärkeintä? Monille elämän merkityksellisimpiin asioihin kuuluvat läheiset, terveys, työ, harrastukset ja muut intohimot. Jokainen voi kertoa, että terveys on minulle tärkeää ulkoisen paineenkin vuoksi, ja teot sitten kertovat, mitkä ovat oikeat sisimmän motivaation alkulähteenä olevat arvot. 
KUN YRITTÄJÄ VALITSEE TYÖN PERHEEN EDESTÄ
Ihminen voi esimerkiksi kuvitella arvostavansa terveyttä, mutta (UBSIIS!) ajautuu valitsemaan hissin portaiden sijaan kerta toisensa jälkeen ilman erityistä syytä. Kiireinen yrittäjä voi taas listata arvojen kärkikastiin perheensä, mutta painaa töitä niska limassa päivästä toiseen antamatta aikaa kotona odottaville. 
Personal trainer Tampere
AINA EI VOI ITSE VALITA, MUTTA KUN VOI, VALITSE OIKEIN! 
Sisin motivaatio elämän tärkeimpien arvojen vaalimiseen näkyy arjen käyttäytymisessä. On toki ymmärrettävä, että työnteko kuuluu elämään eikä siitä voi aina tinkiä, mutta jos läheisten kakkoseksi jäämisestä muodostuu oikeasti perhettä arvostavalle yrittäjälle tapa, hänen on aika havahtua muuttamaan toimintaansa.
Hississä hengaajankin on järkevää ottaa koppi itsetietoisuudesta, jos hän haluaa oikeasti säilyttää ja ylläpitää terveytensä.
Personal trainer Tampere
HAVAINNOIMALLA ITSEÄSI SAAT TULOKSIA NOPEAMMIN
Yksi tärkein tekijä arvojensa mukaan elämisessä on omien toimintamallien havannointi. Havahduin pari vuotta sitten tutkimaan omia ajatuksiani elämänarvojeni suhteen ja huomasin, että terveys on laitettava ykköseksi, vaikka läheisten puolesta voisi vaikka kuolla. On ensin oltava itse kunnossa niin psyykkisesti kuin fyysisestikin, jotta voi olla läheisille, työlle ja harrastuksille paras versio itsestään. 
personal trainer tampere
Tän auktorisoidun personal trainerin ja todennäköisesti fysioterapeutin elämän tärkeimpiin asioihin kuuluvat terveys, läheiset, vapaus, työ yrittäjänä, muiden auttaminen, luonto, treenaaminen, puhdas ravinto, tasa-arvoisuus, positiivisuus, rehellisyys ja ennakkoluulottomuus.


MITEN ALOITTAA ELÄMÄNTAPAMUUTOS?
Elämän muuttamisessa esimerkiksi terveellisemmäksi on 
järkevää kirjoittaa ylös asiat, paikat, ihmiset, tavat, ajatukset ja tunteet jotka altistavat, laukaisevat ja ylläpitävät epäterveellisiä elämäntapoja. 
Personal trainer Tampere
REPSAHDUKSET KUULUVAT MUUTOKSEEN, MUTTA NE VOI HALLITA
Ihminen voi huomata vaikkapa repsahtavansa kuntosalirutiinista joka tiistai, koska hän ei menekään suoraan töistä treenaamaan vaan käy välissä kotona. Rutiinin luonti työn jälkeen kuntosalille lähtemiseen rikkoutuu, kun ihminen altistaa itsensä ympäristölle, joka ei tue salillelähtemisvalintaa: kotona käydessään hän huomaa pesemättömät tiskit, puoliksi syödyn karkkipussin ja telkkarista tulevan suositun saippuasarjan. Salille lähteminen on tällöin mennyttä, ja (HIIOHOI!) ihminen alkaa napsia karkkeja pussista ja tiskata saippua lentäen silmäillen samalla telkkaria.
Personal trainer Tampere
MUUTA YMPÄRISTÖ ARVOJASI TUKEVAKSI
Repsahdusten ehkäisyksi kannattaa kirjoittaa ylös aikaisempia mokia edeltäneet paikat, tilanteet, tunteet ja ajatukset. On järkevää käydä läpi erityisesti omaa toimintaa tilanteessa ja siitä syntynyttä seurausta: mitä mietit repsahduksen aikana ja jälkeen? Miltä sen aikana ja jälkeen tuntui? Tiedostavan ajattelun jälkeen voi muuttaa fyysistä ja sosiaalista ympäristöään repsahtamattomuutta tukevaksi esimerkiksi menemällä suoraan töistä salille. 
Personal trainer Tampere
AIVOT RAKASTAVAT RUTIINEJA
Rutiinin luominen ottaa oman aikansa, mutta se palkitaan! Rutiinit hoituvat kuin itsestään, kun aivoille on piirtynyt kuva halutun toiminnan normaaliudesta. Aivot rakastavat autopilotilla toimimista sen helppouden vuoksi, koska päätöksentekoon ei mene energiaa.
Miten oudolta tuntuisikaan jättää hampaidenpesu väliin aamulla? Ei tule usein tehtyä, koska aivot tiedostamattomasti usuttavat ihmisen hammaspyykille.
 Ihminen tekee tuhansia päätöksiä päivässä, mikä on aivoille rankkaa hommaa. Voi ajatella, että mitä enemmän rutiineja, sitä enemmän aivoille jää kapasiteettia selviytyä paljon energiaa vaativan tiedostavan mielen päätöksentekoprosesseista.
Helpota aivojesi toimintaa ja altista itsesi vain sellaisille ihmisille ja ympäristöille, jotka tukevat arvojesi mukaista laiffia. Iske vaikka jääkaapin oveen lista tavoitteistasi, välitavoitteistasi ja tee niiden kertaamisesta rutiini hampaiden kuurauksen yhteyteen. Mahtavaa arkea ja juhlaa sulle elämän parhaiden juttujen parissa!🤩 
Alla on video toivottavasti meikäläisen arvojen mukaan eletystä treenipäivästä.🤣
Käyn samaa aihetta läpi myös pohdiskellen videolla. 

Olen tamperelainen tuleva auktorisoitu personal trainer, jonka unelmana on, että jokainen voi hyvin ja on onnellinen. 😎