SYÖTKÖ OIKEIN? – "OLET SITÄ MITÄ IMEYTÄT"

personal trainer tampere
Oletko koskaan miettinyt, miten syöt ruokasi? Nappaatko jotakin kiireessä mukaan ja syöt aterian matkustaessasi, vai asetutko pöydän ääreen ilman häiriötekijöitä ja ehkä jopa keskustelet syömisen lomassa läheisen kanssa? 

Syömistavoilla on merkitystä muun muassa ravintoaineiden imeytymiseen.
Ihminen voi alkaa jo ruokaa tehdessä, nähtäessä tai haistellessa erittää ruuansulatusentsyymejä, ja keskittynyt syöminen entisestään lisännee niiden tuotantoa. 

Keskityttäessä syömiseen voi myös helposti säädellä, kuinka paljon syö ja pohtia, onko vielä nälkä ja mitä vielä kannattaisi syödä. 
Sosiaalinen syöminen myös edistänee ruuan imeytymistä: juttelu ihmisen kanssa voi hidastaa syömistä ja ruuan kulkeutumista ruuansulatuselimistössä. 

 Jokainen ateria olisi siis hyvä syödä rauhassa ilman häiriötekijöitä, jotta ravintoaineet imeytyisivät ja ruoka sulaisi hyvin. Ruuan ja sen sisältämien ainesosien imeytyminen voi häiriytyä, jos ihminen ei ollenkaan ajattele syömäänsä ruokaa, pureskele sitä kunnolla ja rauhoitu ruuan ääreen. Rauhallisessa syömistilanteessa parasympaattinen hermosto aktivoituu, mikä on oleellista ruuansulatukselle.

Jos olet yleensä syönyt tiedostamatta pureskelun ja rauhoittumisen merkitystä, voit tänään vaikka kokeilla, muuttuuko syömiskokemus jotenkin, jos keskität siihen kaiken huomiosi.
Et siis välttämättä "ole sitä mitä syöt", vaan sitä, mitä ravinnosta imeytyy.

Loistavaa päivää sinulle!😊

Tulossa on laajemmat postaukset muun muassa ravinteiden imeytymishäiriöistä ja väsymyksen mahdollisista syistä, joten pysy mukana seuraamalla minua. Tulossa on myös paljon erilaisia hyvinvointiin, ravitsemukseen, liikuntaan ja terveyteen liittyviä tekstejä ja videoita.
personal trainer tampere
Olen Sonja Sivonen, auktorisoitu tamperelainen personal trainer, ravintoasiantuntija ja hyvinvointivalmentaja. Teen asiakaslähtöistä valmennusta Tampereella ja etävalmennuksia. Kun haluat varmoja, loppuelämäsi kestäviä tuloksia, ota yhteyttä.